O nama

dvoriste-domaUčenički dom Franje Bučara je odgojno obrazovna ustanova u sustavu srednjeg školstva koja u sklopu odgojno obrazovnog programa osigurava primjeren boravak i prehranu učenika tijekom pohađanja škole.

 

Dom je otvoren za prijem učenica i učenika svih srednjih škola grada Zagreba.

 

 

IMAG0682

 

Kapacitet doma je 160 mjesta,a učenici i učenice su raspoređeni u odgojne skupine s 20 – 25 učenika. Sobe su predviđene za smještaj 2 – 3 učenika. U svakoj sobi nalazi se radni stol za učenje.

 

 

 

Dom raspolaže sa 41 sobom, dvoranom za košarku/rukomet/mali nogomet, trim kabinetom opremljenim spravama za vježbanje, nogometnim igralištem sa rasvjetom i košarkaškim igralištem, informatičkom učionicom s 4 računala, a uređen je i prostor za glazbenu skupinu.

IMAG0669

Kao dodatne aktivnosti organiziraju se: plivanje, izleti i posjete raznim športskim priredbama u gradu.

Učenici našeg Doma tradicionalno pokazuju veliki interes za slobodne aktivnosti, a posebno za šport i rekreaciju. Dugi niz godina dom je organizator brojnih športskih natjecanja na regionalnoj i državnoj razini. Jednako tako prednatjecanja za regionalnu Smotru kulturnog stvaralaštva učeničkih domova (glazba i ples) tradicionalno se održava u ovom prostoru.

 

Dokumenti Doma